15 Mar 2012

Do mind yourself my dear.


assalamualaikum.

eh umi kat rumah dah ni haa. dah balik dah. umi dari mana? kampung. ye, kampung halaman. alhamdulillah, selesai dah semua. hehe boleh fokus benda lain pulak lepas ni. menghitung hari. saban hari menghitung hari. ayoyoo. 

kembali kepada tajuk ha cerita pasal kampung ni kan, ni nak cerita la sikit kan.. harituu.. pada suatu petang, makcik pakcik suruh umi buat something. err umi cerita dalam bentuk dialog la ye? hihihi senang sikit nak faham kan kan. macam ni ceritanya

situasi: cuaca redup. petang.
watak: along (umi), makcik 1, makcik 2, pakcik

makcik: eh along, kan sedap kalo ada air kopi petang petang ni ha.
along: eh ha? masak air dulu la.. air pun takde. nanti along buat.

selepas berapa jam entah..

makcik 2: eh along tadi kan kate nak buat air kopi. pegilaa.. 
along: err along alongg. ha yelaa

bancuh punye bancuh.. hidang la kan..

makcik 1: nape macam cair je ni?
along: alaaa along..

makcik 2 sambung.. ala ko kene paham. along tak minum air kopi, so bila kena bancuh dia jadi camni laa

along: haaa tau takpe. 
pakcik: gelakkan aje.. ouh along tak minum air kopi ye? 
along: a'ah tak minum, memang tak bole minum.
pakcik: nanti kalo dapat mak mertua yang gila kopi.. masak ko haha.
along: alaaa..
pakcik: tomok minum kopi tak?
along: tak. dia tak boleh minum. (terus larikan diri keluar dapur)
pakcik: ceee tau ajee
makcik: eh ko jangann..

tamat.

haha. secaara jujurnya, memang fail kalo bancuh air kopi. air lain takpe, semudah abc je. tapi kalau kopi, hareeemm >.<' itula kelemahannya. nak kena belajar bancuh kopi la lepas ni. hihihi. mak ayah jangan pelik kalau along tetiba rajin bancuh kopi lepas ni ye? haha oke over. tomok yang dimaksudkan dalam cerita ni adalah Muhammad Faiq b. Che Om. pakcik panggil faiq tomok. mudah sikit. dia kata, muka faiq ada iras tomok bila dia tengok gambar dalam handphone umi. err iyekan jela. tapi yang ni tomok umi oke?? hee~ 

dah habis.

eh psstt.. kejap. faiq dengan umi memang tak boleh minum kopi ataupun nescafe. kenapa? kalau tak pening sakit kepala la kiteorang nanti hihi. dulu masa kat hostel, nescafe la sahabat sejati before study malam. tapi bila satu hari tu umi terus pening tak berhenti henti. umi stop. baru oke. bila nak minum balik, jadi balik. soo stop terus tak minum minum dah. tup tup faiq pun sama jugak tak boleh minum. ha gitu la. eh cop cop, tak buat cerita oke guys. i'm serious. kebetulan. ada chemistry bukan? haha nak jugak.

oke dah, bye korang.
take care.
lotsa love,
17:53 / by / 2 Comments

2 comments:

vanilla chocolate said...

rindu la nengok gamba adiq tetik tooo... tomey...

umishahirah. said...

ahaha tu dia la tu. bila pakai songkok adam tak kenal diri sendiri. haha

Post Top Ad